2020-07-06

Nyári lovas túrák 2020-ban

Belföldi nyaralást lóháton is meg lehet ejteni, ami most még vonzóbb, mint más években, amikor inkább a tengerpartot választjuk. Csokorba szedtünk több hazai lovastúrát is, ami évek óta méltán kerül újból és újból megrendezésre. Természetesen rövidebb, könyebb lovastúrákból sokkal többet találni, így olyanokat nem is listáztunk, amelyek folyamatosan indulnak. Az időpontokat ellenőrizzétek, mert változhatnak!

Forrás: Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes

2020. augusztus 9-15. Ópusztaszer - ATTILA TÚRA
A túra egyik különlegessége, hogy a ménes legelőterületén jurtákban, a szabad ég alatt lehet megszállni. Egyedülálló alkalom a lovakhoz és a természethez ilyen közel kipihenni a napi lovaglást. Mivel minden nap a szálláshoz tér vissza a túra, így nem kell több napos sátorozástól tartani. Bővebb programok a kép alatt a forrásra kattintva!

Forrás: Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes

2020. szeptember 19-26. Ópusztaszer - A SZŐKE TISZÁTÓL A KÉK DUNÁIG TÚRA
Szintén Ópusztaszerről (transzferrel Budapestről) indul ez a túra, ahol lehetőségünk van lóháton ,,Elvinni egy kulacs vizet a Tiszából a Dunába…” Minden nap változó szálláshelyeken megszállva gondosan válogatott tájakon keresztül visz az útvonal. Készüljünk fel, mert annyit leszünk nyeregben, mint előtte kevésszer, amihez a hűvösebb, őszi idő is kedvez. Bővebb programok a kép alatt a forrásra kattintva!

Forrás: magyarlovastura.hu

2020. július 31.- augusztus 2., 2020. augusztus 20-22., 2020. szeptember 5-6. Alacska - 2-3 NAPOS KOMFORT TÚRA (MAGYAR LOVASTÚRA)
Ha családos programot tervezünk, akkor remek választás ez a könnyű túra a Bükkben. Napi 5-8 óra lovaglásra azért így is számíthatunk a változatos terepen! A napi kétszeri bográcsos, nyársas étkezéssel éhen biztosan nem maradunk.

2020. július 17-19., augusztus 15-16. - 2-3 NAPOS NOMÁD TÚRA
Kalandvágyóbbak nomád túrán is résztvehetnek, ha nem riadnak vissza a hálózsákban alvástól.

Forrás: visitharghita.com

Több időpont - Lovastúrák Erdélyben
Bár kakukktojás a felsorolásban, azonban mégis megemlítenénk, hiszen magyar nyelvű túravezetést nem csak itthon kapunk. Aki volt már Erdélyben az tudja, hogy a gyéren lakott, egyedülálló tájakon keresztül vezető túraútvonalak valóban örökre emlékezetes élmények maradnak. Még 2020-ban is barátságos árú, autóval is közeli úti cél a kárpátok nyugati vonulatai.